KGB 2022 – Mega Geocaching-event in Lommel

Al in 2019 ontstond het idee bij de Kempense Geo Buddies om samen een leuk eventje te organiseren. Maar als de KGB – zoals ze zich noemen – hun twaalf geo-gekke koppen bij mekaar steken wordt dat al snel iets meer. 1 event werden er 8 en zo waren de 5 days of GEO-madness geboren. Het eerste weekend van oktober 2020 zou het zo ver zijn maar er kwam een kleinigheid tussen…

Een tweetal jaartjes later dan gepland, is het dan eindelijk toch zo ver en zal alles doorgaan en wel van 29 september tot 3 oktober. Plaats van afspraak is Lommel en de omringende gemeenten, de favoriete speeltuin van de KGB !

The place to be: Lommel

De Kempense Geo Buddies hebben goede connecties met de fijne stad Lommel en kunnen dankzij hun
dienst Toerisme gebruik maken van De Soeverein, een zaal met een overschot aan capaciteit voor het organiseren van een Geocaching MEGA-event. 5000 m² en dus ruimte voor 8000 bezoekers, lijkt wel genoeg voor de KGB. Giga-ambities hebben ze zeker niet maar voor het organiseren van een MEGA zal dit ruimschoots volstaan. De creatievelingen van de groep gaan meteen aan het werk, terwijl de zotste bende van de hoop op pad gaat om in het hele land en soms daarbuiten hun plannen te verkondigen.

Als de Kempense Geo Buddies aan het werk gaan, zijn al snel de plannen voor hun 8 events gesmeed. Ze hebben als doel gesteld om voor elke geocacher iets leuks aan te bieden en zijn dan ook heel erg  fier op het programma van hun 5 dagen Geo-gekte. Tijdens deze 5 dagen hebben de bezoekers de kans om niet minder dan 12 nieuwe verschillende geocache-types te loggen. Voor elk wat wils dus!

Dit is hun programma en ze lichten graag een tipje van de sluier van wat er allemaal te beleven valt:

29 september: Welkom event – GC9WJR3

Plaats van afspraak is de Leyssensmolen. Deze standerdmolen is mooi gelegen op een van de invalswegen van Lommel. Een ideaal plekje dus om de bezoekers van KGB1 een eerste maal te verwelkomen. Plaatselijke molenaars zullen voor de gelegenheid de molen in werk stellen terwijl wij daarvan mogen genieten. Enkele nieuwe caches zullen uitkomen, alsook nieuwe labcaches. Dichtbij deze molen kan je ook de fantastische geocachereeks De Gouden Kat van Don Quichot terugvinden.

Gouden Kat van Don Quichot - Leyssensmolen

30 september: CITO – GC9WWQP

Het kabouterbos van Lommel kan wel een zwerfvuil opruimactie gebruiken dus allen daarheen! De buddies zorgen voor nieuwe caches, 5 nieuwe labcaches en andere verrassingen. Een CITO met benifits zeg maar!

30 september: Nachtevent – GC9WJZ0

Vlak naast Lommel ligt Wezel. Dit is de gemengde Balense en Molse parochie waar het nachtevent van de KGB zal doorgaan. Tijdens dit nachtevent kunnen groepen geocachers die tijdig ingeschreven waren een nieuwe nachtmulti lopen. Alle andere geocachers zijn natuurlijk ook welkom om hun naam in Wezel te komen vereeuwigen in het speciale logboek en de 5 nieuwe labcaches te loggen. Gezelligheid en suspense verzekerd !

1 oktober: KGB1 Mega-event – GC9J7QT

Wie wil kan deze hoogdag starten met een KGB-ontbijtje en daarna is het keuzestress alom. Wat ga je namelijk kiezen? Niet minder dan 10 verschillende types van geocaches zullen die dag kunnen gelogd worden. Van de 85 nieuwe labcaches zullen er 50 te loggen zijn op de KGB1-mega. Signal the Frog zal ook present zijn: wie graag mee op de foto wil, kan tijdens dit event zijn kans wagen. Tijdens de MEGA komen er diverse rondjes met nieuwe caches uit, zowel op wandelafstand, fietsafstand of iets verder. Meer dan honderd caches staan op dit moment klaar om gepubliceerd te worden, waaronder 2 Geo-arts. 

De Vlaamse reviewers komen die dag ook met een primeur. Tijdens het KGB1-event zullen ze een demo geven
van hoe een geocache gereviewed en gepubliceerd wordt. Meevolgen op hun scherm zal niet mogelijk zijn,
maar ze geven je wel graag een inkijk in de procedure. De live gepubliceerde caches kan je zelf onmiddellijk
gaan loggen, dus een ideale kans voor de FTF-jagers!

In De Soeverein is er daarnaast nog ruimte genoeg voor andere activiteiten waaronder een Woodie-ruilmoment,
Lab-puzzelen, Een Woodie-Challenge, avontuurlijke uitdagingen
enzoverder. Voordeel van dit alles is dat alles indoor is en dus voor veel geo-plezier zal zorgen, weer of geen weer.

Dankzij hun Mega-leuke programma hebben ze ook Geocaching HQ warm gemaakt en zal er een Lackey naar België afzakken om mee deze 5 days of Geo-madness te beleven. Wie dus graag eens een praatje maakt met iemand van HQ is meer dan welkom!

Tickets voor het eventKGB website

1 oktober: Geo-Party – GC8HKYB

Een topdag als deze laat de KGB niet zomaar voorbij gaan. Ze hebben een fantastische locatie gevonden waar het KGB-feestje gewoon verdergaat. De KGB-party zal doorgaan in Discovery Bay, een indoor avonturenpark in het piratenthema, eveneens in Lommel. Iedereen is van harte welkom op deze gratis afsluiter van de Mega-dag, maar wie als piraat komt verdient uiteraard het meeste respect!  Ook hier zullen weer nieuwe labs uitkomen en voor de iets of wat avontuurlijke geocachers hebben de Buddies weer enkele toffe verrassingen klaar. Ook voor heerlijk napraten en misschien wel een dansje maken, is het hier te doen!

2 oktober: Walk & Taste – GC9WXZD

De Lommelse Sahara, op een steenworp van het Mega-event, leent zich perfect voor een mooie (geocache)wandeling. Een ideale locatie dus voor een heuse proevertjeswandeling. Lokale producenten zullen hier met alle plezier hun producten aan u voorstellen tijdens een wandeling waar je deze streekproducten kan proeven. Onderweg zullen ook enkele labcaches gelogd kunnen worden of misschien wel een van de bestaande caches die nog op je todo-lijstje stonden.

2 oktober: Afscheidsevent – GC9WW4J

Ook aan crazy geodagen komt plots een eind en dit willen de KGB niet zo maar laten gebeuren. Een (voor-)laatste gezellig event zorgt er voor dat er in schoonheid kan afgesloten worden. Een plaatselijk nieuw geocacherondje en 5 nieuwe labs zorgen voor de ontspanning en de buddies voor de sfeer!

3 oktober: Sunrise 4 diehards – GC9WXYD

Wie echt niet van ophouden weet, is nog een allerlaatste keer welkom op het KGB Sunrise for diehards-event. Beklim de toren in de Lommelse Sahara en aanschouw de zonsopgang. Alleen echte doorzetters hebben na dit intense weekend nog de kracht om dit te volbrengen. Elke Kempense Geo Buddy die het weekend overleefd heeft zal aanwezig zijn en de aanwezigen trakteren op nieuwe labcaches, een zonnige zonsopgang en eeuwig respect!!! Of je kan er de schat van koning leeuw meepikken.

1 reactie op “KGB 2022 – Mega Geocaching-event in Lommel”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.