De schat van Koning Leeuw

Wie Geocaching in Lommel zegt, denkt meteen aan de leuke caches op kindermaat die hier te vinden zijn. Intussen is Het Verloren Kabouterdorp al zo gekend en is er ook De Gouden Kat van Don Quichot die heel wat jonge en minder jonge geocachers naar Lommel brengen. Al deze geocaches komen van de hand van Didgedude en nu heeft deze CO een nieuwe reeks in petto: De Schat van Koning Leeuw.

De aanleiding

Het verhaal begint eigenlijk bij de KGB, ook wel gekend als de Kempense Geo Buddies. Deze waren van plan om begin oktober van dit jaar een 5-daagse te organiseren vol Geocaching events. Dit event zou doorgaan in Lommel en natuurlijk zouden er een heleboel nieuwe geocaches verschijnen. Helaas heeft de Covid pandemie hier anders over beslist en werd dit 5-daagse Geocaching event afgelast.

Om mee te werken aan dit Geocaching event trok de KGB hun stoutste schoenen aan en contacteerden ze Didgedude of hij nog eens zo’n leuke nieuwe reeks zou willen maken. Die twijfelde geen moment en begon aan de creatie van een nieuwe route in samenwerking met de dienst toerisme van Lommel. Ondanks dat het KGB 2020 event niet is doorgegaan, is deze geocachereeks toch verschenen.

Het thema: een draak die een schat steelt

Eén van de sterktes van de geocachereeksen van Didgedude is dat hij een thema uitkiest voor zijn caches en van daaruit vertrekt om een leuk opbouwend verhaal te creëren dat toeleeft naar een hoogtepunt (de bonus-cache). Qua geocache experience kan dat natuurlijk wel tellen. Ook de geocaches en de bijhorende opdrachten zelf worden steeds volledig in dit thema uitgewerkt: een prima idee om kinderen mee te krijgen in een spannend avontuur.

Deze keer werd gekozen om te werken met draken en kastelen: Koning Leeuw is baas van het sprookjesbos en woont in een prachtig groot kasteel. In de kelders van dit kasteel ligt al jaren een grote schat veilig opgesloten die rovers, tovenaars en draken al jaren te pakken proberen te krijgen. En op een dag is het gelukt: via een tunnel konden de rovers van draak Ivor de schat in de kelders van het kasteel stelen. Koning Leeuw was droevig en ten einde raad en vraagt nu onze hulp om deze schat terug te vinden.

De geocaches zijn allen kleine kasteeltjes die je moet zoeken op verschillende locaties waarbij je telkens ook een leuke opdracht moet doen om het spoor van de draak te kunnen volgen naar de plek waar hij de schat verborgen heeft. Zo moet je drakeneieren zoeken, een verlaten drakennest gaan inspecteren, een uitkijktoren opklimmen en verschillende andere puzzels oplossen.

Lommelse Sahara

En alsof dat nog niet genoeg is, dan is er ook nog eens de prachtige locatie van de Lommelse Sahara. Je start eigenlijk aan het kanaal van Bocholt naar Herentals, die je meteen mag oversteken om 4 caches van deze reeks mee te pikken. Tip: tussen nr. 2 en 3 kan je ook nog deze leuke cache meepikken: Gevangen ( IN ) 2019 (GC7ZNA1).

Via een kronkelende maar mooie voetgangersbrug over het kanaal kom je terug aan de kant van de Lommelse Sahara. Je volgt eerst nog een smal hogerop gelegen paadje langs het kanaal, waarna je een historisch bos induikt dat vroeger dienst deed om wapens uit te testen tijdens de WO. Als het zonnetje hier schijnt, kan je de pracht van dit bos ontdekken.

Na het bos loop je helemaal rond de vijver van de Lommelse Sahara en kom je aan de prachtige uitkijktoren waar je zeker even stil moet blijven staan om te genieten van een prachtig uitzicht: bij goed weer kan je zelfs de mijnterrils in Beringen zien! Vergeet intussen niet om de virtual cache mee te pikken op de uitkijktoren (GC88Z50). Na de uitkijktoren pik je nog enkele caches mee naar de bonus die niet zo ver van de parking ligt. Een bonuscache die meer dan de moeite waard is!

Zelf op zoek gaan naar De schat van Koning Leeuw

Wij gingen op pad met 2 kinderen (3 en 5 jaar) om deze wandeling van 8 kilometer te doen en hebben ons dat geen enkel moment beklaagd: de kinderen gingen volledig op in het verhaal en waren onder de indruk van de opdrachten die ze mits wat hulp konden voltooien. Onderweg kom je heel wat mogelijkheden tegen om de beentjes even te laten rusten en je lunchpakket op te eten. In totaal waren wij goed 7 uur zoet met deze volledige reeks van 23 caches en de bonus (GC7Q77K)

Parkeren doe je best bij het kanaal aan de Gestelsedijk in Lommel. Hier start ook de eerste cache van deze reeks. Je zal zien dat deze reeks ook zonder geocaches gelopen kan worden en dat je een korte route kan nemen. Als je uiteindelijk de bonuscache gevonden hebt, kan je ook een leuke woodie scoren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.