Hidden in plain sight

Ongetwijfeld heb je al gehoord van hidden in plain sight. Ook geocaches kunnen in het zicht verborgen zijn op zo’n manier dat ze opgaan in hun omgeving waardoor mugglers er los overheen kijken en geocachers verbaasd zijn hoe het kan dat niemand deze caches opmerkt. Want de meeste geocachers die een cache verstoppen kiezen een plek zodat de cache niet meteen opvalt, terwijl geocaches in plain sight continu zichtbaar zijn waardoor ze eigenlijk ook snel kunnen verdwijnen.

Stealth required

Je zou denken dat geocaches hidden in plain sight alleen te vinden zijn in steden, maar eigenlijk kan je deze vinden op iedere plaats waar er veel mensen passeren. Daarom ook dat er bij deze geocaches vaak het Geocaching attribuut Steath required (probeer niet op te vallen) bij geplaatst wordt. Want de moeilijkheid van deze geocaches is om deze te proberen loggen zonder dat het opvalt. Hiervoor kan je eventueel onze mugglers-tips gebruiken. Wij gingen op zoek naar enkele Hidden in plain sight geocaches: welke ken jij nog? Laat het weten in een reactie!

Aanbellen

De klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt is een spreekwoord dat hopelijk niet van toepassing is. Als je goed kijkt zal jij de klepel wel herkennen 🙂

Schroef in een paal

Het lijkt een doodnormale schroef in een betonnen paal in het midden van een drukke stad waar dagelijks 100-den studenten passeren en niemand die merkt dat deze eigenlijk een geocache verbergt.

Vul eens een gat in een muur

Vrij gelijkaardig is deze cache die een gat in de muur opvult. Op het eerste zicht lijkt dit een afgesloten leiding maar niets is minder waar natuurlijk.

Overbodig

Een fake steen of een fake schroef horen zeker en vast ook in het rijtje thuis onder deze noemer: een overbodig element dat lijkt alsof het bij een geheel hoort. In de foto hieronder zie je een ijzeren plaatje die overbodig aan deze vuilbak geplaatst is met magneetjes.

Kauwgum

Ook eentje dat zal blijven plakken zijn de kauwgumcaches: geen mens die dit zal oprapen 🙂

In een tuinhuis

Eentje die je gewoonweg niet kan missen is De grootste geocache van Nederland. Een tuinhuis verbergen is niet simpel en al helemaal niet op een plek waar dagelijks mensen passeren.

Fire

Hopelijk is er geen brand in de buurt van deze geocache want water zal hier niet uitkomen. Maar wel de ideale verstopplaats want wie gaat deze nu opendraaien?

Een opvallende strandcabine

Wie in Blankenberge is kan op zoek gaan naar deze opvallende strandcabine die langs de vrij drukke Blankenbergsesteenweg te vinden is. Well hidden 😉

Een fiets

Geen haan die er om zal kraaien dat er een fiets in een fietsrek staat, maar dat er een geocache in verborgen ligt dat weten alleen de geocachers.

Of een fietsslot

Een fietsslot dat blijft hangen aan een fietsrek: niemand besteed hier aandacht aan maar een geocacher onderzoekt dit toch beter eens.

In de juiste richting

Laat je niet misleiden waarom er op sommige plaatsen een opvallende pijl hangt.

Vogelhuisjes

Nestkastjes heb je in alle maten en vormen en heel wat geocachers maken gebruik van vogelhuisjes om een geocache te verstoppen. Heel wat mensen vinden het immers normaal om hier en daar wel eens een vogelhuisje te zien hangen. Waar velen zelfs niet wakker van liggen is dat een vogelhuisje eigenlijk op 2 meter hoogte zou moeten hangen en vogelhuisjes met een geocache hangen vaak op ooghoogte.

Verse Eieren

Deze geocacher wou zijn geocache zo opvallend verstoppen dat hij er meteen eitjes bij verkoopt.

Minibib

De kleine bibliotheken waar je boeken kan ruilen kan je op heel wat plekken terugvinden en heel veel van deze minibibliotheken doen ook dienst als geocache.

Insectenhotels

Bijenhotels of insectenhotels daar kan je niet naast kijken. Vaak hebben deze ook een ruimte voor caches.

Sleutelkluisjes

Een bakje waarin je sleutels kan bewaren valt niet op zelfs niet als deze te vinden is op een Grote Markt waar er dagelijks 1000-den toeristen voorbij komen. Vaak kan je deze sleutelkluisjes vinden met een cijferslot.

Losse paaltjes

Paaltjes om fiets- en voetpaden te scheiden ziet iedereen staan en het is een ideale hidden in plain sight cache mogelijkheid.

Valse bloemen

Wat doet dat potje tussen die valse bloemen?

Elektriciteitscabine

Elektriciteitscabines kan je overal vinden, dus vallen deze helemaal niet op als een verborgen geocacheplek. Hier kan je grotere constructies in kwijt zoals bv. een TB-hotel.

Moet er nog elektriciteit zijn?

En om verder te gaan met in het oog springende caches die opgaan in het geheel die te maken hebben met elektriciteit zijn de aftakdozen en stopcontacten die je op de meest vreemde plaatsen kan terugvinden.

Vuile was uithangen

In een drukke Berlijnse straat had een geocacher er niets beter op gevonden dan een sok op te hangen met wasspeld.

2 reacties op “Hidden in plain sight”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.