Geocaching challenge: 365 dagen op rij een geocache vinden

Wat is de Geocaching challenge streak van 365 dagen?

Dat is een Geocaching uitdaging waarbij je een reeks opeenvolgende dagen moet behalen waarop je een geocache gevonden hebt. Deze challenge is er eentje waarbij je 365 dagen op rij een geocache moet vinden: op die manier heb je 1 jaar lang elke dag een geocache gevonden (366 wanneer het een schrikkeljaar is).

Wat is de 365 dagen Geocaching challenge?

Bij deze uitdaging is het de bedoeling dat je op iedere kalenderdag van het jaar een geocache vindt. Dat hoeven geen opeenvolgende dagen te zijn. Deze Geocaching challenge kan je ook over meerdere jaren spreiden.

Is er een andere naam voor de 365 dagen op een rij Geocaching challenge?

Soms wordt er ook gesproken over de Ironman challenge.

Een mens heeft al eens een uitdaging nodig en dat was voor mij ook het geval. De kerstvakantie is een periode waarbij je met familie samen leuke dingen doet, alleen was er vorig jaar een grote beperking van contacten waardoor Kerst en Nieuwjaar in kleine kring gevierd moesten worden: het werd dus een kerstvakantie waarbij er veel aan Geocaching werd gedaan. Eenmaal de vakantie gedaan was, was er nog het feit van thuiswerken waardoor je de hele dag binnen zit tussen die 4 muren. Daar bracht Geocaching verandering in, want het gekende moto A geocache a day, keeps the doctor away was wat mij iedere dag naar buiten bracht.

En zo was ik vertrokken voor een lange reeks: ik wou iedere dag toch minstens even een frisse neus halen en dat combineren met een geocache. 1 maand werd al snel 2, zelfs 3, 4, 5, … en op een gegeven moment ben je vertrokken en heb je een doel voor ogen: iedere dag een geocache vinden en dat elke dag opnieuw, (minstens) 365 dagen na elkaar. Tijd voor een lang durende Geocaching challenge!

Ironman Geocaching Challenge

Als je zoekt naar Geocaching challenges met 365 dagen is het soms wat verwarrend dat sommige uitdagingen gaan over de 365 kalenderdagen vullen in je statistieken (gespreid over meerdere jaren) en sommige gaan over 365 dagen op een rij waarbij je dus een streak behaalt. In 2010 heeft iemand dit de Ironman challenge genoemd.

De Ironman Geocaching challenge is een naam die we niet zelf uitgevonden hebben, maar eerder toevallig tegengekomen zijn eerder dit jaar bij het schrijven van ons stukje over Geocaching vloggers. Eén van deze vloggers, namelijk Cache the Line, had origineel eerst een andere kanaal naam, namelijk Chasing the Ironman. Waarbij de cacher thebruce0 de uitdaging aanging om dagelijks een cache te gaan zoeken en dat voor 1 jaar lang. Op die manier mocht hij de challenge cache Ironman Cache a Day Challenge (GC280PA) zoeken en loggen.

Sommige geocachers noemen daarom deze Geocaching challenge waarbij je minstens 365 dagen op een rij een geocache kan vinden daarom ook wel de Ironman challenge.

The daily cacher – Project GC

Ook Project-GC houdt jouw statistieken bij en kijkt naar het aantal opeenvolgende dagen dat jij geocaches vindt. Ze hebben hiervoor een Geocaching badge: The daily cacher. Let wel op! Er is een groot verschil tussen Geocaching.com en Project-GC in de telling voor het aantal opeenvolgende dagen dat je een geocache vindt. Project-GC houdt immers geen rekening met Adventure Labs (stages) die je vindt, terwijl Geocaching.com dit wel doet.

Dit zijn de voorwaarden per quality om de Daily Cacher badge te behalen

BronsZilverGoudPlatinaRobijnSaffierSmaragdDiamant
7 dagen14 dagen30 dagen60 dagen122 dagen183 dagen274 dagen365 dagen

Zelf een 365 dagen Geocaching streak maken

Ben jij nog op zoek naar een uitdaging of een goed voornemen voor het nieuwe jaar? Begin dan eens met deze Geocaching challenge. We spreken uit ervaring dat dit wat doorzettingsvermogen vergt, maar het heeft ook zijn voordelen: je komt elke dag buiten! Als je 365 dagen op een rij wil geocachen, moet je ook met volgende zaken rekening houden.

🗓️ Voldoende geocaches

Er zijn zeker en vast voldoende geocaches in de wereld: meer dan 3,3 miljoen waarvan er in België ongeveer 44.000 te vinden zijn. Zeker en vast genoeg, maar je moet er natuurlijk wel 365 verschillende vinden. Rondom jouw woonplaats liggen er zeker en vast geocaches en je zal waarschijnlijk al heel veel van die geocaches gevonden hebben. Hou er dus rekening mee dat bij elke geocache die je vindt bij jou in de buurt, je de dag erna een stukje verder zal moeten gaan om een nieuwe cache te vinden.

💡TIP: Voorzie enkele back-up geocaches bij jou in de buurt die je op moeilijkere dagen snel kan oppikken indien nodig.

Hier zie je onze kaart met heel veel lachebekjes, maar toch ook enkele ‘back-up’ caches

🗓️ Je kan de geocache niet vinden

Sommige geocaches geven niet meteen hun schuilplaats vrij voor jou of de geocache is simpelweg gewoon verdwenen.

💡TIP: Voor je vertrekt naar een geocache kijk je best ook al even naar enkele geocaches die in de buurt liggen. Stel nu dat de geocache verdwenen is of als je hem niet kan vinden, dan kan je snel door naar de volgende.

🗓️ Het weer

365 dagen wil ook zeggen dat je alle seizoenen meemaakt: het zijn niet allemaal zonnige dagen! Regen en sneeuw zullen jouw deel zijn: en als je niet wil opgeven moet je er door. 2021 had voor ons sneeuw in petto en regen, heel veel regen! Herinner je jou de wateroverlast in de Ardennen? 3 keer raden wie er daar in die periode op vakantie was!

💡TIP: Warme kledij tegen de koude en regenkledij + een goede paraplu tegen de regen doen wonderen. Je zal deze goed kunnen gebruiken. Vergeet daarnaast zeker niet om goede schoenen en laarzen te voorzien.

🗓️ Jouw gezondheid

We wensen het iedereen toe: een goede gezondheid. Een ongeluk is zo gebeurd en voor je het weet heb je iets gebroken, lig je even in het ziekenhuis of moet je in quarantaine wegens Corona. Helaas zijn dat onverwachte omstandigheden waar je geen rekening mee kan houden. Met een hoestje of een beetje hoofdpijn is het even op je tanden bijten om die dagelijkse cache te gaan zoeken.

💡TIP: deze challenge is eigenlijk ideaal. A geocache a day, keeps the doctor away.

🗓️ Tijd

Geocachen kost tijd, je bent al heel makkelijk een half uurtje kwijt met de verplaatsingen naar de cache en de cache zelf te zoeken.

💡TIP: Plannen

🗓️ Geocaching types

We lieten het eerder in dit stukje al weten: bij Geocaching.com gaat jouw teller verder met geocaches van het type Adventure Labs, Project-GC houdt hier geen rekening mee. Dus als je de diamanten Geocaching badge van The Daily Cacher wil behalen, dan moet je op zoek naar andere geocache types.

💡TIP: Ga op zoek naar Adventure Labs met een bonuscache!

🗓️ Op reis gaan

Wijzelf gaan al graag eens op reis, al is het maar voor een weekendje. Tijdens deze challenge moet je natuurlijk ook een geocache vinden.

💡TIP: Kijk voor je boekt even of er voldoende geocaches in de buurt zijn bij jouw verblijfplaats.

🗓️ Licht/donker

Geocaches zoek je voornamelijk als het licht is. Er zijn natuurlijk ook nachtcaches waarnaar je op zoek kan, maar die moet je natuurlijk op tijd kunnen vinden. Hou er rekening mee dat tijdens de herfst en winter de dagen donkerder zijn dan in de lente en de herfst.

💡TIP: Maak in de herfst/winter een lunchwandeling ipv. avondwandeling.

Onze laatste cache van de 365 dagen streak vonden we in het donker

🗓️ Nieuwe geocaches

Pling! Er is een nieuwe geocache bij jou in de buurt uitgekomen. Een FTF-jager vliegt er meteen naar toe, een geocacher die met de 365 dagen op een rij geocache challenge bezig is beter niet… Tenzij hij die dag natuurlijk nog geen geocache gevonden heeft.

💡TIP: Eigenlijk zijn nieuwe geocaches ideaal om jouw 365 dagen op een rij challenge te voltooien. Sterker nog: je kan de geocacher aanmoedigen om nog meer geocaches te plaatsen in jouw buurt 😉

2 reacties op “Geocaching challenge: 365 dagen op rij een geocache vinden”

  1. Begin met 7 dagen na elkaar een cache te vinden…
    Herhaal dat nog 51 keer…
    Doe nu nog die ene dag.

    Zo simpel is het 😂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.