8 Hengelcaches om je viskunsten te oefenen

Wat zijn hengelcaches?

Geocaching hengelcaches

Hengelcaches zijn caches die in een boom hangen en die je door middel van een Geocaching hengel uit deze boom probeert te vissen en naar beneden te halen. Nadien hang je de cache gewoon terug in de boom, uiteraard opnieuw met je Geocaching hengel. Hengel geocaches zijn een eerder nieuw fenomeen: deze kwam je in het verleden zelden tegen, maar nu steeds vaker en vaker.

Wat is een Geocaching Hengel?

Een Geocaching hengel kan van alles zijn:

 • een telescopische steel
 • een vislijn met een haakje aan het uiteinde
 • een wandelstok met verlengstuk
 • zelfs een lange tak kan als Geocaching hengel dienen

Deze laatste optie is echter niet evident, want takken van 7 meter of langer kan je niet overal vinden!

Ook ik heb het fenomeen hengelcaches nog maar onlangs leren kennen bij het uitkomen van nieuwe caches. Iets nieuw, iets uitdagend en eigenlijk gek om met een vishengel rond te lopen!
Tijdens mijn zoektocht naar hengelcaches voorbijgangers en bewoners tegengekomen die me telkens vroegen: Waar ik ging vissen? – Dat hier geen visvijvers waren! Of ze vroegen niets en keken elkaar vreemd aan terwijl ze dachten zie die daar lopen met zijn vislijn!
Dus eigenlijk een raar geval dachten ze .

Enkele leuke hengelcaches

Wil je in de toekomst ook vissen in de bomen naar geocaches, dan kan ik je volgende caches zeker en vast aanraden.

🎣 Vissen in de Dreef

Een natuurlijke tocht door de Dreef in Kermt, Hasselt! Wat zie je daar? Hoge bomen, en nog eens hoge bomen! In deze bomen is het niet toegestaan om te klimmen, dus hengelen naar de caches is de enige optie! Geocachers steven.a, matteo.a hebben hier 4 hengelcaches geplaatst (GC7AX30  – GC7AX33 – GC7AX36 – GC7AX38). Heel leuke caches die je met een hengel van 6 à 7 meter zou moeten kunnen opvissen. Het moet wel gezegd dat de caches goed gecamoufleerd zijn. Onderweg kan je ook nog PinguForce > OldSkool (GC6D6Z5) meepikken.

🎣 Rondje Meensel-Kiezegem

Misschien heb je de 2 badmintonraketjes op de Geocaching kaart al eens zien staan? Deze geo-art bestaat uit 45 geocaches waarvan 6 caches je met een hengel zal moeten proberen vissen. Rep je naar het hartje van het Hageland om deze toch van 16 kilometer af te werken. Lees ook de blog over het rondje Meensel-Kiezegem en ontdek alles over deze reeks.

🎣 Fishing Expedition

3 hengelcaches die je kan terugvinden in Drunen bij ’s Hertogenbosch. Wanneer je deze hengelcaches wil meepikken zal je eerst nog wat puzzelwerk hebben, want het zijn 3 mysterycaches (GC7HBKD –  GC7HJZD – GC7HX20) die je al bij al vlot kan oplossen.

🎣 De vleermuizen van Grand Noble

Het Parkbos in De Pinte is een van de 4 groenpolen rond Gent waar je de multi Parkbos Grand Noble (GC8FJXA) kan terugvinden. Deze multi neemt je mee naar een wandeling van 5 kilometer door het Parkbos. In combinatie met deze multi kan je ook nog 4 letterbox-caches meepikken of liever ‘vissen’. Onderweg kan je immers nog op zoek naar vleermuizen (GC8FJXBGC8FJXCGC8FJXDGC8FJXE)

🎣  Solterheide Baatsbeekvallei

Een geocachereeks die je gewoon moet gedaan hebben is deze Solterheide Baatsbeekvallei die je kan vinden in Neerglabbeek. Deze caches horen bij de populairste van België en één van deze populaire caches zal wat hengelwerk vragen. Hiervoor hoef je jouw Geocaching hengel niet mee te sleuren, echter een pak geduld zal je hier wel kunnen gebruiken 🙂

Hengelcache

🎣 Poelpolderwerk

De Poelpolder in Lisse is het decor van deze multicache. Voor deze multicache Poelpolderwerk (GC6XVGG) hoef je jouw eigen Geocaching hengel niet mee te brengen, de tool zal je onderweg zelf kunnen vinden. Heel wat geocachers vinden dit een enorm fijne multi als we de beoordelingen bekijken.

🎣  Avonturen van Simon’s Cat

In Halsteren kan je de geocachereeks en geo-art de Avonturen van Simon’s Cat terugvinden. Een trail met maar liefst 66 geocaches en liefst 15 van deze caches zijn hengelcaches. Ontdek meer over deze geo-art trail in het stuk over de Avonturen van Simon’s Cat.

🎣 Barendrechtse hengelcaches

Voor wie gaat geocachen in Barendrecht, neemt beter een hengel van ongeveer 6 meter mee. Zo kan je dit leuke rondje met 8 hengelcaches (6 + 2 bonus) afwerken. De caches liggen verspreid over een parcours van een kleine 10 kilometer. Ontdek alle info over dit hengelreeksje: GC7ZVHY

Ken jij nog leuke hengelcaches? Laat het dan gerust weten als reactie!

4 gedachten over “8 Hengelcaches om je viskunsten te oefenen”

 1. Hoi

  Wil graag reclame voor mijn 1 en 2 #Geobel caches in het buitengebied van Sittard
  GC7BGFA
  GC7FZF8
  En nr drie komt uit in het voorjaar…
  Mvg, Pascal team Ombrerosse

  Beantwoorden
 2. In beverce aan Malmedy is een hengelreeks (vissen met Teske bestaat al van november 2017 ) een mooie reeks en een wandeling de moeite waard met nog andere caches in de buurt

  Beantwoorden
 3. Als we dan toch reclame kunnen maken, dan kan ik mee geven dat de reeks Gothem City ook een zeer leuke reeks is.
  Batman uit Gotham City is in Gothem (city) Borgloon karnaval komen vieren en weet helaas zijn Batmobile niet meer staan na een paar pintjes teveel. 😉
  Kom jij helpen zijn Batmobile terug te vinden?
  3/4e vd caches is te hengelen.
  GC82FR7 is de bonus van de reeks.

  Grtz BriSan, lid van LGC Borgloon.

  Beantwoorden
 4. In Park Hitland (Zuid) in Capelle aan den IJssel (Nederland) kun je ook 16 hengelcaches vinden.
  Daarnaast zijn er ook veel bruggetjes met caches eronder, dus als je dan ook je waadpak meeneemt, kun je je wel een dag vermaken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.