8 Hengelcaches om je viskunsten te oefenen

Wat zijn hengelcaches?

Geocaching hengelcaches

 Hengelcaches zijn caches die in een boom hangen en die je door middel van een Geocaching hengel uit deze boom probeert te vissen en naar beneden te halen. Nadien hang je de cache gewoon terug in de boom, uiteraard opnieuw met je Geocaching hengel. Hengel geocaches zijn een eerder nieuw fenomeen: deze kwam je in het verleden zelfde tegen, maar nu steeds vaker en vaker.

Wat is een Geocaching Hengel?

Een Geocaching hengel kan van alles zijn:

 • een vislijn met een haakje aan het uiteinde
 • een wandelstok met verlengstuk
 • zelfs een lange tak kan als Geocaching hengel dienen

Deze laatste optie is echter niet evident, want takken van 7 meter of langer kan je niet overal vinden!

Ook ik heb het fenomeen hengelcaches nog maar onlangs leren kennen bij het uitkomen van nieuwe caches. Iets nieuw, iets uitdagend en eigenlijk gek om met een vishengel rond te lopen!
Tijdens mijn zoektocht naar hengelcaches voorbijgangers en bewoners tegengekomen die me telkens vroegen: Waar ik ging vissen? – Dat hier geen visvijvers waren! Of ze vroegen niets en keken elkaar vreemd aan terwijl ze dachten zie die daar lopen met zijn vislijn!
Dus eigenlijk een raar geval dachten ze .

Enkele leuke hengelcaches

Wil je in de toekomst ook vissen in de bomen naar geocaches, dan kan ik je volgende caches zeker en vast aanraden.

🎣 Vissen in de Dreef

Een natuurlijke tocht door de Dreef in Kermt, Hasselt! Wat zie je daar? Hoge bomen, en nog eens hoge bomen! In deze bomen is het niet toegestaan om te klimmen, dus hengelen naar de caches is de enige optie! Geocachers steven.a, matteo.a hebben hier 4 hengelcaches geplaatst (GC7AX30 – GC7AX33 – GC7AX36 – GC7AX38). Heel leuke caches die je met een hengel van 6 à 7 meter zou moeten kunnen opvissen. Het moet wel gezegd dat de caches goed gecamoufleerd zijn. Onderweg kan je ook nog PinguForce > OldSkool (GC6D6Z5) meepikken.

🎣 Euro reeks

De Euro reeks kan je vinden in Herk-de-Stad en als je kijkt op de Geocaching kaart, dan kan je deze reeks niet missen want deze valt op door de geoart in de vorm van een € – teken. De Euro reeks is 9 kilometer lang en onderweg kom je 4 hengelgeocaches tegen. Lees ook de blog over de euro geoart en ontdek alles over deze reeks.

🎣  Solterheide Baatsbeekvallei

Een geocachereeks die je gewoon moet gedaan hebben is deze Solterheide Baatsbeekvallei die je kan vinden in Neerglabbeek. Deze caches horen bij de populairste van België en één van deze populaire caches zal wat hengelwerk vragen. Hiervoor hoef je jouw Geocaching hengel niet mee te sleuren, echter een pak geduld zal je hier wel kunnen gebruiken 🙂

Hengelcache

🎣 Fishing Expedition

3 hengelcaches die je kan terugvinden in Drunen bij ’s Hertogenbosch. Wanneer je deze hengelcaches wil meepikken zal je eerst nog wat puzzelwerk hebben, want het zijn 3 mysterycaches (GC7HBKD –  GC7HJZD – GC7HX20die je al bij al vlot kan oplossen.

🎣 FORTY FIVE

Wanneer je in Tessenderlo bent, dan kan je afzakken naar de Achterheide. In deze zogenaamde ‘verloren’ hoek ligt de forty five geocachereeks met 15 caches + bonus (GC79FJ6). Bij een van deze caches zal je Geocaching hengel goed van pas komen om de cache uit de boom te halen.

🎣 Poelpolderwerk

De Poelpolder in Lisse is het decor van deze multicache. Voor deze multicache Poelpolderwerk (GC6XVGGhoef je jouw eigen Geocaching hengel niet mee te brengen, de tool zal je onderweg zelf kunnen vinden. Heel wat geocachers vinden dit een enorm fijne multi als we de beoordelingen bekijken.

🎣  Qamado Quest – Ze vliegen hier hoog

Wanneer je niet in bomen mag klimmen, dan moet je maar hengelen. Zo dacht ook de CO die liefst 14 caches plaatste in de reeks Qamado Quest – Ze vliegen hier hoog nabij Donderen, Groningen. De eerste van de reeks kan je hier vinden: GC7CXKM

🎣 Hengelen in huirtuit

In Huirtuit, Herenthout, ligt er ook een toffe hengelcache reeks geplaatst door CO Mirra78. Bereid je voor deze wandeling van 10 kilometer door het Kapellekesbos goed voor om te vissen, want klimmen in de bomen is ook hier ten strengste verboden. Deze reeks bestaat uit 12 caches + een bonus. Alle info kan je hier terugvinden: GC7DZY6

Ken jij nog leuke hengelcaches? Laat het dan gerust weten als reactie!

2 thoughts on “8 Hengelcaches om je viskunsten te oefenen

 1. Pascal

  Hoi

  Wil graag reclame voor mijn 1 en 2 #Geobel caches in het buitengebied van Sittard
  GC7BGFA
  GC7FZF8
  En nr drie komt uit in het voorjaar…
  Mvg, Pascal team Ombrerosse

  Reply
 2. Walter

  In beverce aan Malmedy is een hengelreeks (vissen met Teske bestaat al van november 2017 ) een mooie reeks en een wandeling de moeite waard met nog andere caches in de buurt

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.