Geocaching in Kortrijk

Kortrijk is een provinciestad die je kan vinden in het zuiden van West-Vlaanderen. Deze stad aan de Leie heeft een leuk straatbeeld met mooi bewaarde historische gevels. Door de modernisering en de hedendaagse architectuur is er intussen een perfecte combinatie tussen oude en nieuw in de stad. Dit mooie kader leent perfect om te geocachen in Kortrijk.

Wat te doen vandaag in Kortrijk? Ontdek de stad via Geocaching!

Geen betere manier om de binnenstad van Kortrijk te leren kennen dan via Geocaching, dat moet ook CO waterK waterkiekskes gedacht hebben. Hij plaatste in Kortrijk 7 geocaches om de bezienswaardigheden van de stad te leren kennen. Wij vatten deze hieronder even samen.

Kortrijk 1: Gold Market / HoutmarktGC72JX2De eerste multicache van deze reeks stuurt je van de Houtmarkt meteen naar de Damkaai waar je de info moet verzamelen voor de cache.
Kortrijk 2: Branche Tower / Tack TorenGC72JXCDeze multi start bij de Tacktoren waarna je naar het stadhuis moet. Onderweg kan je ook de Broeltorens van Kortrijk bezichtigen.
Kortrijk 3: LakenhalGC72M84Bij deze cache start je op de Grote Markt van Kortrijk waar je de Lakenhal kan terugvinden en enkele leuke restaurants en cafe’s.
Kortrijk 4. Unseen / OngezienGC72APMDe vierde cache uit deze reeks laat je door de shoppingstraten van Kortrijk gaan.
Kortrijk 5: Golden track / Gulden spoorGC72JWQTijdens deze multicache passeer je het Begijnhof van Kortrijk, zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.
Kortrijk 6: Cosy / GezelligGC72H1VBij deze multi moet je op zoek naar het huis waar Guido Gezelle gewoond heeft. Uiteindelijk kom je terug uit in het Begijnhofpark, bij de houtmarkt.
Kortrijk 7: bonusGC72M7MBij iedere van de voorgaande multicaches krijg je een code waarmee je op zoek kan naar de bonuscache van deze reeks.

Geocaching Kortrijk - Broeltorens

Geocaching Kortrijk - Grote Markt

Bruggen in Kortrijk

Kortrijk telt ook heel wat bruggen: een combinatie van oude bruggen uit het verleden, zoals de oudste brug de Broelbrug, met hedendaagse moderne bruggen die perfect in het landschap passen. De CO van de vorige reeks had hier het idee om een leuke multicache van te maken: Bruggen van Kortrijk (GC52WMM). Tijdens deze wandeling ga je op zoek naar informatie op iedere brug in Kortrijk zodat je de cache uiteindelijk kan vinden. Zeker een aanrader want sommige waypoints zitten knap in elkaar!

Geocaching Kortrijk - Bruggen in Kortrijk

Must-do geocaches in en om Kortrijk

Niet alleen in de binnenstad van Kortrijk kan je geocaches vinden, maar ook rondom Kortrijk. We geven jou een lijstje van caches die zeker de moeite waard zijn om naar toe te trekken.

RV 5.29 : KortrijkGC53TR3Een multicache die hoort bij het Rondje Vlaanderen project. We hadden het reeds eerder over deze cache in onze blog over Chirp geocaching. Naast dit Chirp waypoint is de cache zelf zeker en vast ook de moeite om naar hier af te zakken.
Robot Robby’s Verloren VijsGC74Y9GEen robot die zijn vijs kwijt is: dat is de uitdaging van deze multicache. Onderweg moet je op 10 verschillende locaties tips en hints verzamelen om de juiste vijs van Robot Robby te kunnen vinden.
Harry Potter en de steen der wijzenGC7C6EJEen geocachereeks die precies 10,5 kilometer lang is waar je in totaal 24 caches kan vinden. Vergeet niet om het roadbook mee te nemen, anders heb je niet alle informatie om de caches te vinden.
Ceci n’est pas une micro bord d’autorouteGC39GMQDichtbij Kortrijk kan je ook deze mysteriecache terugvinden. Ga op zoek naar een gekende schilder zodat je de puzzel op kan lossen en dan kan je deze leuke cache gaan zoeken.

Geocaching Kortrijk - Begijnhofpark

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.