2018: het Geocaching jaar in cijfers

Nog enkele dagen en 2018 is afgelopen… Tijd dus om even een balans op te maken van het afgelopen jaar op vlak van Geocaching. Zijn er nu meer of minder geocachers? Zijn er veel nieuwe geocaches verstopt? Welke blog hebben jullie het meest gelezen? Welke puzzelcodes worden het vaakst gezocht? Wat zijn de populairste Geocaching steden van 2018? Op deze vragen krijg je in het volgende stuk een duidelijk antwoord.

Geocachers

De eerste statistieken die we bekijken, vonden we terug op Project-GC. We waren benieuwd of er in 2018 meer of minder geocachers zijn ivm. 2017. Er is duidelijk een positieve trend: zowel in België (+13%) als in Nederland (+16%) zijn er meer actieve geocachers. Als je nu zelf de cijfers zou gaan bekijken, zal dit waarschijnlijk nog ietsje hoger liggen, onze cijfers zijn gemeten op 17 december.

Geocaches verstoppen

Nu er meer actieve geocachers zijn, lijkt het logisch dat we ook meer geocaches verstoppen. In Nederland zullen er alvast in 2018 meer geocaches verstopt zijn dan in 2017 (+4%). Deze trend volgt niet in België: hier zijn 6% minder caches verstopt ivm. het jaar ervoor.

Populairste categorie

Zowel in België en Nederland hebben we dezelfde top 3 van meest bezochte pagina’s per categorie. Met voorsprong op nummer 1 staat de categorie Geocaching puzzels waar je verschillende coderingen kan bekijken. Op nummer 2 staan de heel populaire Geo-Arts, op de derde plek zien we dat ook de artikels over Geocaching in steden vaak bezocht worden.

1.Geocaching puzzels
2.Geo-Art
3.Geocaching in steden

Puzzelen

Op onze website kan je veel gebruikte Geocaching codetabellen terugvinden. We waren wel eens benieuwd welke code (op onze website) jullie het meest gebruiken om een Geocaching raadsel op te lossen . Zowel in Nederlands als in België zoeken jullie het meest naar de Binaire code. In Nederland wordt de top 3 vervolledigt door Letterwaarde en Rijksdrehoekscoördinaten. De top 3 van België wordt volgemaakt door Woordwaarde en de ASCII code.

BelgiëNederland
1.Binaire codeBinaire code
2.WoordwaardeLetterwaarde
3.ASCII codeRijksdriehoekscoördinaten

 

Geocachen in steden

We maken allemaal wel eens een citytrip of gaan eens naar een andere stad. Maar in welke steden gaan we het vaakst op zoek naar geocaches? Dit zijn de meest gezochte steden (op onze website) waarin we willen geocachen: Gent in België en Amsterdam in Nederland.

BelgiëNederland
1.GentAmsterdam
2.AntwerpenUtrecht
3.BruggeNijmegen

 

Geocache blog

Om af te sluiten bekijken we even onze Geocaching blog: liefst 93 nieuwe stukjes werden dit jaar gepubliceerd en daarvoor moeten we uiteraard alle geocachers die hieraan hebben meegewerkt bedanken! Maar ook jullie willen wij bedanken: jullie brachten meer dan 250.000 bezoekjes aan onze website en bekeken bijna 500.000 pagina’s! Hieronder kan je de top 3 terugvinden van meest gelezen blogs afgelopen jaar.

BelgiëNederland
1.Geocaching in de ArdennenGeocaching met kinderen
2.Geocaching met kinderen15 dingen die alleen geocachers doen
3.Belgische topcachesGeopoly

Fijn eindejaar en een fantastisch (Geocaching) 2019!

1 reactie op “2018: het Geocaching jaar in cijfers”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.