7 Tips bij het plaatsen van een nieuwe geocache

We vonden het tijd dat we zelf ook eens de handen uit de mouwen moesten steken en hebben een eigen geocache in elkaar gestoken. Het idee was er al even, maar de uitvoering bleef even op zich wachten. Uiteindelijk is het gelukt en publiceerden we onze nieuwe cache (GC7AN83) en was het vol spanning de eerste cachers afwachten. Wij kozen ervoor om van deze cache een veldpuzzel te maken, omdat we daar zelf fan van zijn maar dat vergt uiteraard wat meer moeite. Daarom ook dat we deze tips meegeven wanneer je een nieuwe geocache wil plaatsen.

Eerste vondsten

  1. Ga op zoek naar een robuuste cachebehuizing

Een belangrijk onderdeel van je geocache is de cachebehuizing: ga hiervoor op zoek naar robuuste materialen die liefst ook waterdicht zijn. Glazen potten zijn geen goed idee omdat deze kunnen breken, terwijl een ammobox een stevig materiaal is. Vaak wordt ook gekozen voor plastieken potjes: zorg dat deze tegen een stootje kan. (cachers klimmen en staan overal op, dus vaak ook op je geocache).

  1. Zorg ervoor dat je het logboek uit de cachebehuizing kan halen

Niets zo vervelend als een geocache vinden en je doet er langer over om het logboek uit de cache te halen dan dat je naar de cache gezocht hebt. Denk bijvoorbeeld aan flesvormige cachebehuizingen: door de smalle hals is het bijna onmogelijk om het logboek er ‘zonder kleerscheuren’ uit te halen. Een stokje aanbrengen aan het logboek (zie afbeelding hieronder) is een meerwaarde om het logboek makkelijk uit de behuizing te halen en ze achteraf ook op te rollen. Tip: ontdek hoe je jouw eigen gepersonaliseerde Geocaching logboek kan maken.

Logboek met stokje uit cachebehuizing

  1. Gebruik stevige materialen bij een veldpuzzel

Wanneer je een veldpuzzel in elkaar steekt, gebruik je best stevige materialen. Weet heel goed dat deze puzzel in ‘weer en wind’ ligt en door veel te gebruiken onderhevig is aan slijtage. Kies dus voor goede, stevige materialen die lang meegaan, op die manier moet je niet wekelijks op onderhoud.

  1. Zorg dat je veldpuzzel oplosbaar is

Zelf vinden we veldpuzzels heel leuk om te doen en na wat zoeken kunnen we deze ook vinden. Soms moeten we ook eens terugkeren of vragen we om een tip. Sommige puzzels zijn niet voor iedereen even makkelijk en als je de oplossing niet kan vinden dan raak je soms wel gefrustreerd, zeker als je kilometers ver hebt moeten rijden naar een geocache. Ook hier is een stevige geocache noodzakelijk, want sommige geocachers doen er alles aan om het logboek te pakken te krijgen. Soms is het zelf aan te raden om een duidelijke hint mee te geven in de listing.

Geocachepuzzel oplossen

  1. Zorg dat je cache logischerwijs teruggeplaatst kan worden

Bij veldpuzzels moet je sommige onderdelen uit elkaar halen of handelingen uitvoeren waardoor alles wat door elkaar geraakt. Zorg ervoor dat het voor de geocacher makkelijk is om alles terug weg te steken. Je kan hier bijvoorbeeld tags aanbrengen of een kleurcode (zie afbeelding hieronder) of symbolen gebruiken.

Geocache terugplaatsen kleuren

  1. Laat je veldpuzzel op voorhand uittesten

Als je een veldpuzzel gemaakt hebt laat je deze best door enkele personen uittesten vooraleer je deze in het veld gaat verstoppen. Luister naar de feedback die je krijgt en pas eventueel je geocache aan. Je zal hierbij ontdekken of je cache stevig genoeg is en of hij niet al te moeilijk is.

  1. Kies een geschikte locatie

Net zo belangrijk als de cache zelf is de locatie die je kiest. Sommige geocaches zijn zo groot dat je deze beter op een onopvallende ‘mugglevrije’ locatie plaatst. Ook bijvoorbeeld bij veldpuzzels waar geocachers wel wat tijd nodig hebben, kies je beter een rustige locatie. Kam dus goed de omgeving uit en zoek naar de meest geschikte plek voor je geocache. Wie weet kom je zelf wel een plek in de omgeving tegen die je aan anderen wil laten zien.

Heb jij nog tips bij het maken van een geocache? Deel ze gerust met ons. Veel succes alvast met het maken van je nieuwe cache.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.