Geocachen in Leuven: Würst, studenten en pittige caches

Dat Leuven gekend is als een echte studentenstad, staat als een paal boven water. Daarnaast zijn uiteraard de Stella Artois fabriek en de Haute Dogs van Würst, het restaurant van de tv-kok Jeroen Meus de gekende zaken van deze stad aan de Dijle. Maar je kan in Leuven ook geocachen en de geocaches zijn hier best wel pittig te noemen.

Met de wagen vlot Leuven binnen geraakt en we waren helemaal klaar voor wat Geocaching in Leuven. Wij parkeerden onze wagen op het Sint-Jacobsplein, als je wat geluk hebt kan je hier een plaatsje vinden. Vlakbij, aan de andere kant van de Sint-Jacobskerk ligt er meteen ook een geocache verborgen. ‘Plukken‘ staat omschreven als een snelle oppikker, maar zomaar deze cache plukken zal je niet meteen doen. Zoals je in enkele logs kan lezen en we proefondervindelijk meegemaakt hebben is hier toch wel wat kracht voor nodig.

Stadhuis LeuvenVia de Brusselsestraat kom je eenvoudig in het stadscentrum of je maakt een ommetje langs de Dijleterrassen waar het zeker in de zomer heerlijk toeven is. Eenmaal in het centrum zal je zien dat er een reeksje in de stad ligt: De Mannen van het Jaar (start: GC3WA3D). Deze reeks draait om de Jaartallen, een verbond van mannen met het jaarlijkse hoogtepunt in september met de Abrahamviering (voor vijftigers) en de Jaartallendag (voor veertigers). De Mannen van het Jaar-reeks bestaat uit 3 multicaches en 2 mysteries.

Leuven telt ook aardig wat Wherigo-caches, terwijl er in België slechts goed 80 zijn, kan je in Leuven er meerdere vinden. Zo ook in het centrum waar je aan de slag kan met istnogver, The Place to Be(er) en Leuven Anders. De Wherigo Leuven Anders is afkomstig van Dondervogel die reeds eerder een blog over Wherigo’s schreef.

Er liggen ook enkele pittige caches in het Zuiden van centrum Leuven. Met Via Ignis Occulta Tenet (GC5E7YF) kom je in een klein en onbekend parkje terecht waar je op zoek moet naar de cache en hoe je deze moet openen. Even verderop ligt ’t College cache (GC2K6X5) in een sluipstraat waar aardig wat volk passeert. Ook niet zo simpel te vinden, maar de aanhouder wint.

Met de Panorama cache krijg je een uitzicht over de Diestsestraat en de daken van Leuven. Je moet wel enkele etages naar boven in deze parking, maar zo zal je wel bekijken hoe het leven van een Leuvense student er uit ziet en ook op welke vreemde wijze ze dakpannen kunnen leggen.

Panorama cache

Een aanrader om te doen is zeker en vast Het geheim van de torenwachter (GC35VED). Hiervoor moet je wel aardig wat klimmen naar het Park van de Abdij van Keizersberg, maar de cache in deze toren waarvoor je een zaklamp goed kan gebruiken laat je afzakken via een draaitap naar een donker plekje.

Het geheim van de torenwachter cache

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.