6 Belgische geocaches die echt wel de moeite waard zijn

21 juli: de Belgische nationale feestdag. Een vrije dag in België dus ideaal om enkele geocaches te gaan zoeken. Voor deze Belgische feestdag bekijken we ook even de top van de Belgische geocaches (op basis van de favorietenpunten) of geocachereeksen die echt wel de moeite waard zijn om naar op zoek te gaan.

🇧🇪 Solterheide Baatsbeekvallei

De eerste in dit lijstje is eigenlijk een reeks van 18 caches + bonus die je kan terugvinden in Opglabbeek (of Oudbergen in de toekomst). De reeks begint rustig met enkele oppikkers die op dezelfde manier verstopt zijn, maar naarmate deze reeks naar het einde toegaat worden de caches steeds beter met leuke en doenbare fieldpuzzels. Net als vele andere geocachers vinden we nummer 13 uit deze Solterheide Baatsbeekvalleireeks een echte topper. Ontdek ook de blog over de Solterheide Baatsbeekvallei geschreven door mathieu_1 zelf. Geocachers die deze reeks gedaan hebben, kunnen zich iets voorstellen bij onderstaande afbeelding :).

Solterheide Baatsbeekvallei

🇧🇪 RV 5.08 : Brugge

Wanneer je gaat geocachen in Brugge, moet deze gewoon op je lijstje staan. Op het drukste en meest bezochte plein ‘De grote Markt’ van Brugge zal je deze geocache kunnen vinden. Echter zal je hem niet zomaar te pakken krijgen, maar zal je eerst nog een opdracht moeten uitvoeren om je naam in het logboek te kunnen zetten. Maar hoe deze verstopt zit is echt leuk gedaan!

Grote Markt Brugge

🇧🇪 Het Verloren Kabouterdorp

Een geocachereeks die niet in dit lijstje kan ontbreken is het Verloren Kabouterdorp. Een ideale reeks op kindermaat waar CO Didgedude toch wel wat werk aan gehad heeft, zo lezen we in zijn blog over het Verloren Kabouterdorp. Dit is een mooie wandeling van goed 6 kilometer in een zanderig bos in Lommel waarbij je via enkele opdrachten op zoek moet naar een kabouterdorp. De bonus van deze reeks is een heel erg mooie afsluiter van deze unieke reeks!

Verloren Kabouterdorp

🇧🇪 GC 40

We houden allemaal wel wat van nostalgie en GC40 is dat voor de (Belgische) Geocachingwereld. Dit is de oudste nog vindbare geocache, die gelegd is slechts enkele maanden nadat Geocaching in het leven werd geroepen. Bovendien kan je deze vinden op de mooi afgeronde coördinaten N 50° 00.000′ E 005° 00.000′. Voer genoeg om een soort van bedevaartsoord te worden voor Geocachers alhoewel de cache zelf niet echt zo heel bijzonder is :).

GC40

🇧🇪 Zwinreeks

Aan de Belgische kust in de buurt van Knokke Heist ligt deze reeks in het natuurreservaat het Zwin. De Zwinreeks is een geocachereeks die geplaatst is naar aanleiding van het Brugse Beer 5 event enkele jaren terug en is een wandeling van 8 kilometer waar je 25 caches met verschillende verstoptechnieken en een leuke bonus kan terugvinden. Ontdek in deze blog alles over de Zwinreeks.

Geocaching Zwinreeks

🇧🇪 Silent Darkness of the R6

Iemand die verzot is op nachtelijk avontuur en een liefde heeft voor Escape rooms moet zeker en vast The Silent Darkness of the R6 op zijn to-do lijstje plaatsen. Als je ooit de huisjesreeks van Piewen gedaan hebt (een reeks die zeker en vast ook tot dit lijstje toebehoort), dan weet je dat dit een topcache is! Ook The Stolen Gem is een heel erg goede aanrader om op je ToDo-lijstje te plaatsen.

The Silent Darkness of the R6 - eindcache

Welke van deze caches heb jij al gevonden? Zijn er geocaches die volgens jou in dit lijstje ontbreken? Laat het ons weten :)!

12 reacties op “6 Belgische geocaches die echt wel de moeite waard zijn”

  1. Reeds gedaan: de Zwin-reeks. Helaas voor ik zelf een account had dus moet deze zeker nog eens doen maar heeft absoluut de liefde voor het cachen gevoed!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.