10 Belgische geocaches die echt wel de moeite waard zijn

21 juli: de Belgische nationale feestdag. Een vrije dag in België dus ideaal om enkele geocaches te gaan zoeken. Voor deze Belgische feestdag bekijken we ook even de top van de Belgische geocaches (op basis van de favorietenpunten) of geocachereeksen die echt wel de moeite waard zijn om naar op zoek te gaan.

🇧🇪 Solterheide Baatsbeekvallei

De eerste in dit lijstje is eigenlijk een reeks van 18 caches + bonus die je kan terugvinden in Opglabbeek (of Oudbergen in de toekomst). De reeks begint rustig met enkele oppikkers die op dezelfde manier verstopt zijn, maar naarmate deze reeks naar het einde toegaat worden de caches steeds beter met leuke en doenbare fieldpuzzels. Net als vele andere geocachers vinden we nummer 13 uit deze Solterheide Baatsbeekvalleireeks een echte topper. Ontdek ook de blog over de Solterheide Baatsbeekvallei geschreven door mathieu_1 zelf. Geocachers die deze reeks gedaan hebben, kunnen zich iets voorstellen bij onderstaande afbeelding :).

CO mathieu_1 heeft bovendien met rondje Spelenderwijs (start: GC820HP) nog een heel erg leuke geocachereeks boordevol kinderspelletjes en de hoofdafbeelding van dit stuk is een kleine verwijzing naar Oh.My.God! (GC45BW9) die ook heel erg leuk is om mee te pikken.

Solterheide Baatsbeekvallei

🇧🇪 Chez Marie-Hélène

Geocachers die niet vies zijn van een avontuurtje moeten beslist afzakken naar Aalbeke. Hier staan enkele toffe uitdagingen te wachten voor de echte durfals: zoeken in het donker, klimmen, waden, puzzelen, … Vergis jou niet deze cache heb je niet op 1, 2, 3: maar gelukkig kan je wel een hulplijntje inschakelen naar de heel erg vriendelijke CO. Bij het bereiken van het logboek ga je met voldoening naar huis. Zet GC6KQEE maar op jouw To Do lijst en je kan nog een bonuscache meepikken ook. Leuk weetje over deze geocache: hij haalt een heel erg hoge Wilson score!

🇧🇪 RV 5.08 : Brugge

Wanneer je gaat geocachen in Brugge, moet deze gewoon op je lijstje staan. Op het drukste en meest bezochte plein ‘De grote Markt’ van Brugge zal je deze geocache kunnen vinden. Echter zal je hem niet zomaar te pakken krijgen, maar zal je eerst nog een opdracht moeten uitvoeren om je naam in het logboek te kunnen zetten. Maar hoe deze verstopt zit is echt leuk gedaan! Ontdek het volledige verhaal van werelds bekendste fiets door de CO zelf.

Grote Markt Brugge

🇧🇪 Akkerdjië

Fans van geo-arts of van heel erg leuke caches met een veldpuzzel moeten de geo-art Akkerdjië bezoeken. CO Timsas had al een meer dan geslaagde geocaching route gemaakt met Den Bolkse Hamer, met deze geo-art overtreft hij dit misschien wel. Liefst 108 geocaches liggen op jou te wachten in Brecht en Sint-Lenaarts nadat je jou door alle puzzeltjes hebt geworsteld. Je krijgt er heel erg leuke caches voor in de plaats, er zijn ook inventieve hengelcaches bij en de bonuscache (GC9XN66) maakt er een meer dan geslaagd geheel van.

🇧🇪 Het Verloren Kabouterdorp & De schat van Koning Leeuw

Wie wil geocachen met de kinderen moet gewoon afzakken naar Lommel. Eén van deze geocaching routes op kindermaat waar CO Didgedude toch wel wat werk aan gehad heeft, is het Verloren Kabouterdorp. Dit is een mooie wandeling van goed 6 kilometer in een zanderig bos in Lommel waarbij je via enkele opdrachten op zoek moet naar een kabouterdorp. De bonus van deze reeks is een heel erg mooie afsluiter van deze unieke reeks!

Naast kabouters zoeken in Lommel kan je ook een Leeuw helpen: zijn schat is gestolen door een draak en het is jouw taak om deze opnieuw te bemachtigen. Hiervoor moet je eerst en vooral enkele opdrachten afwerken om de schat te kunnen vinden. Bovendien is dit een prachtige wandeling in de Lommelse Sahara. 8 kilometer (of korter voor de kleine beentjes) vol geocacheplezier met De schat van koning Leeuw.

🇧🇪 GC 40

We houden allemaal wel wat van nostalgie en GC40 is dat voor de (Belgische) Geocachingwereld. Dit is de oudste nog vindbare geocache, die gelegd is slechts enkele maanden nadat Geocaching in het leven werd geroepen. Bovendien kan je deze vinden op de mooi afgeronde coördinaten N 50° 00.000′ E 005° 00.000′. Voer genoeg om een soort van bedevaartsoord te worden voor Geocachers alhoewel de cache zelf niet echt zo heel bijzonder is :).

🇧🇪 God is Gone, Naechster Halt: Hölle Hauptbahnhof & The Ghost Bridge

Niet 1 maar 3 geocaches als volgende tip. We nemen deze 3 geocaches samen omdat ze relatief dicht bij elkaar liggen (in het noorden van de provincie Luik) en vooral omdat ze gekenmerkt worden door dezelfde eigenschap: het zijn fantastische Lost Place geocaches. Op deze verlaten plekken en gebouwen kan je een geocache scoren en ook nog eens rustig rondzwerven naar wat hier vroeger was. Lost place liefhebbers moeten zeker en vast God is Gone (GC3WN2K), Naechster Halt: Hölle Hauptbahnhof (GC44D64) & The Ghost Bridge (GC62Z81) een bezoekje brengen.

🇧🇪 Zwinreeks

Aan de Belgische kust in de buurt van Knokke Heist ligt deze reeks in het natuurreservaat het Zwin. De Zwinreeks is een geocachereeks die geplaatst is naar aanleiding van het Brugse Beer 5 event enkele jaren terug en is een wandeling van 8 kilometer waar je 25 caches met verschillende verstoptechnieken en een leuke bonus kan terugvinden. Ontdek in deze blog alles over de Zwinreeks.

Geocaching Zwinreeks

🇧🇪 Les chapelles des 4 vents

Wie al eens naar de Ardennen gaat om te geocachen, moet beslist een bezoekje brengen aan deze geocaching route. Tussen de Luxemburgse gemeentes Laneuville en Wideumont kom je 24 geocaches (met bonuscache: GC9TD5Q) tegen boordevol creativiteit van CO Jolivu: verwacht je dus maar aan heel erg creatieve en originele geocaches waarbij je het logboek niet meteen te pakken krijgt.

🇧🇪 The stolen Gem & The Guardians of the Holy Grail

Iemand die verzot is op avontuur en een liefde heeft voor Escape rooms moet zeker en vast The Stolen Gem op zijn To Do lijstje plaatsen. Als je ooit de huisjesreeks, knikkerreeks of puzzelreeks van Piewen gedaan hebt (een reeks die zeker en vast ook tot dit lijstje toebehoort), dan weet je dat dit een topcache is! Putte en omstreken ligt rijk bezaaid met topcaches van Piewen.

Een beetje verder dan Putte ligt Leuven en ook hier heeft CO Piewen meegewerkt aan een fantastische geocache aan de Abdijkerk van de Keizersberg: The Guardians of the Holy Grail (GC9BFWR) waarbij je een mooie wandeling maakt door het park van de keizersberg. Samen met poolenchanti heeft Piewen hier enkele fantastische waypoints gemaakt die jou waarschijnlijk verschillende keren op het verkeerde been zullen zetten. Reserveer tijdig jouw plekje om dit avontuur te beleven.

Welke van deze caches heb jij al gevonden? Zijn er geocaches die volgens jou in dit lijstje ontbreken? Laat het ons weten :)!

14 reacties op “10 Belgische geocaches die echt wel de moeite waard zijn”

  1. Reeds gedaan: de Zwin-reeks. Helaas voor ik zelf een account had dus moet deze zeker nog eens doen maar heeft absoluut de liefde voor het cachen gevoed!

    Beantwoorden
  2. Wij hebben net een weekje Ardennen achter de rug, en hebben 4 reeksen van Jolivu gedaan: de reeds genoemde Chapelles de 4 vents, Marnau, Promenade de Sainte-Marie en vandaag Deja vu chez Jolivu. Stuk voor stuk pareltjes, waarbij je zeker op Sainte-Marie je tanden meer dan stuk kan bijten! Bovendien zijn de leggers Ivo en Julienne zalige mensen, voor wie het nooit te veel is als ze je uit de nood moeten helpen! Maar wees gewaarschuwd: trek voor elke reeks apart gerust een 5 tot 6 uur of meer uit, je zal ze nodig hebben!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.