Dit was 2019

Het jaar is bijna afgelopen, een ideaal moment om even terug te kijken wat 2019 ons gebracht heeft en de balans op te maken. Eindigen doen we met een korte vooruitblik op 2020: een jaar vol feest.

Is Geocaching nog populair?

Een vraag die we ons luidop afvroegen (en die we eigenlijk ook best krijgen): is Geocaching nog populair? Zijn er meer of minder geocachers? Hiervoor kunnen we er best enkele statistieken bijnemen (bron: project-gc.com). We kijken naar de actieve geocachers: dat zijn diegene die minstens 1 geocache hebben gevonden dit jaar. Deze statistieken geven ons een goed beeld, ook al zijn ze nog niet helemaal compleet (de data is verwerkt op 26 december 2019 en sommige cachers loggen hun caches iets later).

Maar als we de cijfers bekijken, zien we toch wel verschillen tussen Belgen en Nederlanders. In België kennen we een lichte daling van ongeveer 5% geocachers tov. 2018, in Nederland daarentegen zijn er 8% meer geocachers in vergelijking met het jaar ervoor. Aangezien er enkel nog bij kan komen, durven wij dus wel te stellen dat Geocaching best wel nog populair is.

Verstoppen we meer caches?

Wat opvalt is dat het aantal nieuwe geocaches dit jaar ivm. 2018 toch wel een flink stuk minder is (resp. 10% en 13% in België en Nederland). Niet helemaal verwonderlijk natuurlijk, want België en Nederland liggen boordevol geocaches: op sommige plekken is het onmogelijk om nog een geocache te verstoppen.

Naar wat gingen jullie op zoek?

Lijstjes, wie houdt daar nu niet van? Op het einde van het jaar krijg je het ene na het andere lijstje voorgeschoteld en natuurlijk keken wij ook eens in onze statistieken.

Steden

Naar welke steden zoeken jullie het vaakst om te gaan geocachen? In Vlaanderen zoeken heel wat mensen om te gaan geocachen in Gent, in Nederland is Nijmegen dan weer een populaire plek om te geocachen.

BelgiëNederland
1.GentNijmegen
2.BrusselUtrecht
3.AntwerpenAmsterdam

Puzzelcodes

Welke puzzelcodes zoeken jullie het vaakst op? Binaire code is duidelijk een code waar veel geocachers wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

BelgiëNederland
1.Binaire codeBinaire code
2.BrailleRijksdriehoekscoördinaten
3.Morse codeGebarentaal

Blog

67 nieuwe artikels werden dit jaar gepubliceerd en daarvoor moeten we uiteraard iedereen bedaan die hieraan heeft meegewerkt! Maar ook jullie willen wij bedanken: jullie brachten meer dan 425.000 bezoekjes aan onze website en bekeken bijna 790.000 pagina’s! Hieronder kan je de top 3 terugvinden van meest gelezen blogs afgelopen jaar.

BelgiëNederland
1.11 tips om een geocache te vindenGeocaching met de fiets: 13 fietscaches
2.8 voordelen van een Geocaching stempelIk hou van Holland
3.6 bossen om te geocachen10 redenen om te stoppen met Geocaching

Hebbes

Jawel, 2019 bracht ons een mascotte! Wij vroegen Happy Monster Club om een leuk monster voor ons te maken en kregen dit leuke figuurtje. Samen met jullie gingen we op zoek naar een goed passende naam: na heel wat inzendingen en stemrondes kwam Hebbes uit de bus. Intussen prijkt Hebbes op onze woodies die we de voorbije weken met jullie verspreid hebben over Vlaanderen en Nederland, we hebben ook al horen waaien dat deze actie zeker een vervolg zal krijgen.

Ben jij klaar voor Geocaching in 2020?

En 2020 ziet er alvast veelbelovend uit, 20 jaar Geocaching zal grondig gevierd worden niet alleen in Seattle maar over de hele wereld (lees alles over de community events). Daarnaast krijg je ook de kans om een locationless cache te loggen, ten minste als je Signal the Frog kan vinden. En juist over de grens met België in Frankrijk kan je terecht voor een Geocaching tentoonstelling met de GPS Maze adventures. Kortom: 2020 beloofd alvast een heel tof Geocaching-jaar te worden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.