What3words

Wat is What3words?

What3words is een systeem waarbij elke 3m² ter wereld bepaald wordt aan de hand van 3 woorden uit het woordenboek. Het is een coderingssysteem voor geografische locaties, waarbij de codering permanent is. Elke unieke locatie zal steeds door dezelfde 3 woorden voorgesteld worden.

Hoe werkt What3words?

Het is een systeem waarbij je op zoek gaat naar een locatie op een online kaart. Deze kaart is ingedeeld in vierkantjes van 3m², elk van deze vierkantjes heeft een unieke combinatie van 3 woorden uit het woordenboek.

Wat maakt What3words zo uniek?

Het is een systeem dat geen gebruik maakt van cijfers om een locatie op een kaart weer te geven. Het maakt gebruik van 3 woorden.

Hoe kan je gebruik maken van What3words?

What3words is beschikbaar via hun website of via hun app.

Aan de slag met What3words

What3words, soms ook wel afgekort tot w3w, werkt heel erg simpel.

  1. Ga naar de website van What3words
  2. Geef in de zoekbalk de locatie op waar je naar op zoek bent. Hier kan je een adres ingeven of een combinatie van 3 woorden
  3. Plaats de kaart goed zodat je de juiste 3m² te pakken hebt
  4. Ontdek welke unieke combinatie van 3 woorden deze 3m² voorstelt

Ontdek ook de What3words app

W3w is ook beschikbaar via een app voor Android en Iphone.

What3words en Geocaching

Intussen heeft What3words ook zijn weg gevonden naar Geocaching, waarbij coördinaten omgezet worden naar 3 woorden en verwerkt worden in raadsels van mysteriecaches. In de afbeelding hierboven zie je bijvoorbeeld dat GC40 wordt voorgesteld door de combinatie van decimaal.schaakspel.bron.

Als je op zoek bent om een What3words combinatie van 3 woorden wil omzetten naar coördinaten kan je gebruik maken van deze tool.