Verslag Team Beir event 2016

Team Beir winterevent 2016 werd voorafgegaan op 17 december met een super leuke meet en greet by night waarbij een 50-tal enthousiastelingen langskwamen. Het was er zeer gezellig met hapjes, drankjes en een kleine bbq. Verschillende geocachers kwamen al van de sfeer proeven voor het echte werk de dag erna op het hoofdevent, andere kwamen voor een gezellige babbel. Wat wel vaker gebeurd is dat zo’n meet en greet uitloopt met een afzakkertje met de diehards in de cafetaria van de sporthal, ikzelf heb bewust maar eentje gedronken en dan het bedje in.

Meet&Greet Team Beir 2016

De grote dag: ein-de-lijk Team Beir Winterevent 2016!

Ik was best wel zenuwachtig voor ons event, maar de inschrijvingen (zoals steeds) bleven tot het einde binnenlopen. Mijn wekker gezet om me zeker niet te overslapen en rond 8u was ik reeds ter plaatse. Groot was mijn verwondering dat er toen al mensen aan het wachten waren om binnen te mogen 🙂 dat geeft een leuke kick. Onze vrienden van Circache en Geokledij kwamen rustig hun stand installeren terwijl ons team de zaalindeling in orde bracht: meer dan 235 geocachers vraagt wel wat organisatie.

We besloten om de deuren iets vroeger te openen zodat de vroege vogels die buiten aan het wachten waren al iets warms konden nuttigen en wat konden bijkletsen. Rond 9u30 zat de locatie al goed vol en vreemd genoeg speelden de zenuwen me nog meer parten ( vreemd eigenlijk want het is niet men eerste geocachingevent dat ik organiseerde, maar waarschijnlijk was het wat gezonde stress).

Team Beir winterevent inschrijving

Team Beir winterevent 2016 certificatenWe begonnen met enkele mensen in de bloemetjes te zetten: De badmintonners (Mia en Stef) waren exact op de dag van het Team Beir Event 40 jaar getrouwd en kwamen dat vieren op ons event: bloemen en een fles champieter waren hun deel. Daarnaast werden ook verschillende cachers die op die dag een mijlpaal bereikt hebben (3000ste cache, 4000ste cache, …): voor deze cachers hadden we een leuk certificaat gemaakt wat positief onthaald werd.

123 nieuwe geocaches

Na de dankwoorden en richtlijnen, was het tijd voor het uitdelen van de listings en een gpx file, inderdaad een gpx file. Deze file was nodig omdat we speciaal voor dit event 123 nieuwe caches gemaakt hebben. Met deze gpx file konden de cachers de caches vlot inladen en konden ze snel op pad in plaats van manueel eerst nog alles te moeten ingeven.

Vlakbij de eventlocatie hadden we een leuk reeksje verstopt: Op zoek naar … is een reeksje van 10 traditionals + mysterie bonus waarbij je op zoek moet gaan naar de mascotte van Team Beir.
Ook Django’s wandeling GC6WWPB laat je genieten van een ander stukje Herenthout 5,5 km lang door plekjes in Herenthout waar je anders niet komt, 11 tradjes en een leuke bonus!

Even verderop ligt de Wimpel reeks met 17 traditionals en enkele mysteriecaches op een route van ongeveer 5 kilometer en de R64 reeks met 22 traditionals, 2 milticaches en 8 mysteries verspreid over ongeveer 12 kilometer. Ook op ongeveer 25 min van de eventlocatie kan je nog 2 leuke rondjes doen in Olen namelijk het rondje Olen (GC6VMR2) waarbij je de gehuchten van Olen leert kennen en trage wegen passeert. Deze reeks is ongeveer 9km 19 caches en daarbij een 20ste bonus cache. Dolen in Olen (GC6W9V0) heeft dan weer 21 tradjes en een mooie bonus die je laat verleiden door leuke verstoptechnieken in een mooie omgeving.

Team Beir winterevent 2016 waadpak cache Team Beir winterevent 2016 geocaches

Workshops en Tombola

Met Team Beir hadden we ook enkele workshops voorzien, namelijk ‘geocaching voor beginners’ en een cursus ‘GSAK’. Door het enthousiasme van de deelnemers liep dit wel eens uit,  maar een van de doelstellingen van de workshop was ook om alle vragen de wereld uit te helpen. Tijdens de laatste workshop was er ook nog ‘hoog bezoek’: Greensprouts, een van de Vlaamse reviewers kwam even langs en dat konden we niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

Team Beir winterevent 2016 workshop

Het event eindigen deden we met onze tombola waar je t-shirts, mutsen, travel bugs, geocoins en nog veel meer leuke prijzen, kon met dank aan de verschillende sponsors. Daarnaast had ik ook veel toffe babbels: met gekende gezichten maar ook met geocachers die voor het eerst een event bijwoonden. Het doet enorm deugd wanneer mensen hun appreciatie laten blijken voor het event waar je ten slotte heel wat tijd ingestoken hebt.

Team Beir winterevent 2016 tombola

Na iedereen uitgewuifd te hebben, zijn we met het organiserende team nog snel iets gaan eten in de McDo. Ondertussen werden ook de logs gelezen van het event en van de nieuw verschenen caches. Hier werd ik persoonlijk emotioneel van, hartverwarmende logs in deze tijd van het jaar doen extra deugd en is een beloning voor het ganse team en doen ons uiteraard nadenken over een vervolg op dit event. Maar eerst genieten van de feestdagen en natuurlijk de nieuwe caches zoeken 🙂

Team Beir 2016 wensen jullie een fijne kerst toe en een spetterend 2017 met vele mooie caches!

Team Beir winterevent 2016

Deze blog werd geschreven door StefanVanBael

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.